Därför bör du arbeta för ett bemanningsföretag som psykolog

Funderar du över att ta anställning hos något av våra svenska bemanningsföretag som psykolog? Detta är en utmärkt möjlighet som de allra flesta psykologer borde överväga. Det finns många fördelar med att ta steget till att jobba som konsult. Nedan belyser vi tre av dessa!

Fördelar med bemanningsföretag som psykolog

De främsta fördelarna med detta karriärval är att det låter dig:

  • Ta kontrollen över din karriär. När du tar anställning hos ett bemanningsföretag som psykolog får du möjlighet att på allvar ta kontrollen över din karriär. Detta istället för att behöva känna dig bunden till ett långt (rentav permanent) avtal i form av en fast anställning hos en arbetsgivare. Denna möjlighet ger dig med andra ord chansen att prova på lite olika mer kortfristiga uppdrag innan du slutligen bestämmer dig för att kanske ta dig an ett lite längre uppdrag eller en fast anställning någonstans.
  • Gå gradvis ner i tid inför pensionen. Om du befinner dig nära pensionsåldern vill du sannolikt ha möjlighet att gradvis kunna gå ner i tid inför din pension. Detta är en möjlighet som tyvärr långt ifrån alla arbetsgivare erbjuder. Men om du jobbar via bemanning kan du helt enkelt ta på dig lite färre timmar varje månad. Detta betyder att du enkelt kan gå från att jobba 160 timmar i månaden till att gradvis gå ner i tid och slutligen inte jobba alls. Detta samtidigt som du under tiden kan erbjuda dina tjänster till uppdragsgivare och patienter som behöver din erfarenhet, expertis och kunskap.
  • Öka ditt intjänande under en tid. Du kanske är mer eller mindre nyutexaminerad och vill få möjlighet att betala av dina studieskulder? Eller så kanske du har jobbat lite längre inom detta yrke men vill kunna öka på ditt sparande eller kunna betala för vissa oförutsedda utgifter? Om så är fallet kan du under en tid öka på din lön när du jobbar för ett bemanningsföretag som psykolog. Detta genom att helt enkelt ta på dig lite fler timmar och på så vis arbeta mer samt få en högre lön.