Vikten av rätt utrustning

Antalet personer som utövar jakt i Sverige blir bara fler och fler. När man jagar så behöver man så klart en hel del utrustning för jakt för att kunna utöva sin hobby på ett säkert sätt. Här finns ett brett sortiment jaktutrustning från många olika varumärken. Att ha rätt jaktutrustning underlättar både spårning och lockning av byten och gör jakten mycket roligare.

Hörselkåpor

Det är otroligt viktigt att använda en bra hörselkåpa när du jagar. En hörselkåpa ska skydda din hörsel mot höga ljud som gevärsskott och samtidigt förstärka svaga ljud. Det är extra viktigt om du inte har ljuddämpare på din bössa. Det finns även kåpor som du kan koppla till en jaktradio för att på ett effektivt sätt kunna kommunicera med de andra personerna i ditt jaktlag. Ett bra hörselskydd ska vara vattentätt, det innebär att både mikrofonerna och batterifacket ska vara rustade för att stå emot vatten. De flesta hörselkåpor av bra kvalitet säljs med fem års garanti.

Användarvänlig utrustning för jakt

När man jagar tenderar man att bära på mycket tung utrustning, därför är ergonomin så otroligt viktig. Ibland räcker det med en enkel produkt som ett sittunderlag för att du ska stå lite bekvämare under passet i skogen. Det finns också speciella jaktstolar som man kan använda. Det är lätta och behändiga stolar som är hopfällbara och ger dig en fantastisk sittkomfort. Ofta kan sitsen roteras så de går utmärkt att använda i älgtorn. Ibland väger de inte mer än ett kilo så det är absolut en stol som du enkelt kan ha med dig på jakten. En vapenrem är en annan produkt som underlättar mycket under jakten. Det är en bekväm rem där du kan bära ditt vapen. Ofta är de gjorda av stötdämpande material som inte glider på kläderna.

Utrustning för en säker jakt

Det är naturligtvis viktigt att tänka på säkerheten när man jagar. Man bör ha på sig orangea västar och hattar när man jagar för att vara väl synlig för omgivningen. Detta gäller även jakthundar som ska ha på sig orangea signalvästar så att man inte blandar ihop dem med de djur som man ska jaga. Det är viktigt att inte bara förlita sig på mobiltelefoner eftersom det inte finns täckning överallt. Man ska alltid ha med sig en bra jaktradio och GPS. Du hittar både bra jaktkläder och jaktaccessoarer på nätet.