Vårda huden

Kokosoljan har många goda egenskaper. Förutom att det är medicinskt gottgörande är det också bra till matlagning och att ha bredvid massagestolen. Användningsområdena är då många – men i den här texten kan man lära sig mer om hur man kan använda oljan för att vårda huden.

  • Rakning – Att använda kokosolja vid rakning är ett naturligt substitut mot diverse industritillverkade rakkrämer. Kokosolja har (om det är rätt märke) inga tillsatser och är ofta helt ekologisk. Förutom att den fungerar som rakkräm ger den också en fuktande effekt. En rakkräm och återfuktare på samma gång – två i ett alltså.
  • Kroppsskrubb – Att kombinera kokosolja med salt gör det till en riktigt behaglig kroppskräm som verkar starkt återfuktande. Fungerar till hela kroppen – men ska man skrubba ansiktet kan man byta ut saltet mot sockret med hänsyn till ögonen och att huden är känsligare där.
  • Deodorant – Att göra egna deodoranter är en trend som bara har vuxit sig starkare och starkare de senaste åren. Att använda kokosolja som basingrediens till din deodorant gör att du får en bra och naturlig deodorant som verkligen fungerar.
  • Massageolja – Kokosoljan är inte så pass fet som vissa andra oljor kan vara. Detta gör den till en riktigt bra massageolja att plocka fram vid tillfälle. Återfuktar huden på ett naturligt sätt.
  • Se yngre ut – Det finns många dyra krämer som sägs motverka de synliga effekterna av åldring. Istället för att betala stora pengar för en kräm kan man istället helt enkelt använda – ja, du gissade rätt – kokosolja.
  • Gör badet lite skönare – För att förhöja badupplevelsen kan man hälla i kokosolja i badvattnet. Dosering bör göras efter smak – men en rekommenderad mängd är ungefär en fjärdedels kopp.
  • Motverka torrheten i fötterna – Att ha torra fötter är ett mycket vanligt besvär i Sverige. Att applicera kokosolja på dem och gnugga in verkar återfuktande och välgörande. Ett tips är att blanda oljan med salt för att göra en riktigt behaglig fotskrubb.
  • Använd som solskydd – När man köper en solkräm kommer det ofta med en väldans massa tillsatser och kemiska ämnen på köpet. Vill du ha ett helt naturligt och samtidigt gottgörande solskydd? Använd kokosolja.

Vill du veta mer om hälsa? Besök Greenstep.nu som tar upp det mesta inom kost och träning.